up למעלה
חלבי אתר יצרני החלב - מועצת החלב

מחקרים שמומנו ע”י הקרן

הקרן מנוהלת ע”י המדען הראשי של משרד הבריאות

וממומנת ע”י מועצת החלב

למבט על מחקרים שמומנו ע”י הקרן :

 

 

שנה

מוסד מחקר

חוקר ראשי

נושא

2008

טכניון, רמב”ם

פרופ’ יואב ליבני

זמינות ויטמין D באנקפסולציה בתוך מיצלות קזאין במתן בחלב דרך הפה

2008

בי”ח אסף הרופא

פרופ’ יצחק כץ

ריגוש אלרגני צולב בין חלבוני החלב – תלות באפיטופ הכשרות

2008

אוניברסיטת בן גוריון

ד”ר דנית שחר

השפעת צריכת מוצרי חלב על מדדים אנתרופומטריים וקרדיו-מטבוליים

2010

טכניון

פרופ’ יואב ליבני

זמינות ביולוגית של ויטמין D במיצלות הקזאין בהשוואה לזמינותו בשומן החלב, או באמולסיפייר סינטתי המשמש כיום בתוספים ובהעשרה

2010

אוניברסיטת תל אביב

פרופ’ אילנה גוזס

מוצרי חלב והגנה על תאי דם ועל תאי מוח

2010

מרכז אוניברסיטאי אריאל

פרופ’ רות בירק

אי סבילות ללקטוז – מיפוי חדשני להתאמה תזונתית אישית לצריכת מוצרי חלב

2010

הפקולטה לחקלאות

פרופ’ רון שחר

השפעת צריכת חומצות שומן מחלב בתקופת הגדילה על איכות השלד הצעיר והבוגר

2011

מכון גרטנר

ד”ר קתלין אבו סעד

הקשר בין צריכת מוצרי חלב ובין גורמי סיכון קרדיווסקולריים

2011

הפקולטה לחקלאות

פרופ’ אורן פרוי

צריכת חלב ממוזכת והשפעתה על פרמטרים מטבוליים הקשורים לשובע והשמנה

2012

בי”ח שניידר

ד”ר גליה גת-יבלונסקי

השפעת מרכיבי חלב על גדילת Catch-up

2012

בי”ח אסף הרופא

פרופ’ יצחק כץ

שימוש ב”חלבון חלב אפוי” לטיפול באימונוטרפיה פומית לחולים עם אלרגיה קשה לחלבון חלב

2012

בי”ח אסף הרופא

ד”ר צחי דגן

האם תינוקות הניזונים מחלב אם נחשפים לרמות גבוהות יותר של מזהמים סביבתיים מסוג מעכבי בעירה המכילים ברומידים לעומת תינוקות הניזונים מתחליפי חלב לתינוקות?

2012

מרכז רפואי וולפסון

ד”ר חוליו וינשטיין

הערכת מתן חלבון whey (מי גבינה) מרוכז על גלוקוז, אינסולין, GIP, GLP-1, ו-DPP-4 פוסט פרנדיאליים בחולי סוכרת סוג 2

2013

הפקולטה לחקלאות

ד”ר נורית ארגוב ארגמן

פוספוליפידים כגורם בריאות בחלב עיזים ומוצריו

2013

אוניברסיטת בן גוריון

פרופ’ דנית שחר

בדיקת הקשר בין צריכת מוצרי חלב והרכב המיקרוביוטה של מערכתהעיכול ומדדי בריאות ותפקוד של קשישים שיקומיים

2013

בי”ח הדסה עין כרם

פרופ’ שמעון רייף

מיקרו RNA המצויים בחלב המספק תזונת ילדים ופגים

2014

הפקולטה לחקלאות

ד”ר אהרן טרואן

חשיבות החלב ומוצריו כמקור מרכזי ליוד בתזונת האדם ולבריאות בלוטת התריס

2014

מרכז אוניברסיטאי אריאל

פרופ’ רות בירק

שונות בגנים הקשורים בויטמין D וקלציום ובהריון בסיכון: מפת דרכים להעשרת התזונה במוצרים עשירים בויטמין D וסידן – תזונה ורפואה מותאמת אישית לנשים

2014

מכללה אקדמית תל חי

ד”ר אופיר בנימין

השפעת הפחתת מלח והוספת תחליפים על האיכות האורגנולפטית של מוצר חלב מודל – גבינה רכה

2015

הדסה עין כרם

ד”ר מרדכי סליי

מטבולומיקס של חלב פרה, חלב אם ותחליפיו

2015

טכניון

פרופ’ יואב ליבני

זמינותו הביולוגית של EGCG המוגן בעזרת חלבון החלב בטא לקטוגלובולין ותפקידו במניעת השמנת יתר ותנגודת לאינסולין

2015

טכניון

ד”א אבי שפיגלמן

שיפור קיבולת נוגדת חמצון של חלב באמצעות שימוש בהמגון בלחץ אולטרא גבוה

2016

הדסה הר הצופים

פרופ רונית חיימוב קוכמן + פרופ’ רונית קלדרון

האם שתיית חלב פרה עלולה להשפיע על מערכת הרבייה של הזכר?

2016

בי”ח אסף הרופא

ד”ר מייקל גולדברג

האינטראקציה בין חלב לבין אוכלוסית חיידקי מערכת העיכול בחולים עם אלרגיה מתווכת IgE לחלב, העוברים אימונותרפיה פומית

2016

בי”ח שיבא

פרופ’ יעקב סיוון

חשיפה לחלב פרה והשפעתה על סימפטומים נשימתיים ועל תיפקודי הריאות בילדים אסטמטיים (בוטל)

2016

מ”ר איכילוב

פרופ’ קרן תורג’מן

עומס מופחת של משבשים אנדוקריניים בתינוקות היונקים חלב אם לעומת אלה הניזונים מפורמולה, קשור בהתפתחות מיקרוביום המעי בעל הרכב שונה בגיל 3-6 חודשים: משמעות לגבי השמנה עתידית (בוטל)

2017

בי”ח מאיר

ד”ר עידית לחובר – רוט

השפעת חשיפה מוקדמת ועיקבית לתחליפי חלב בתינוקות על מניעת התפתחות אלרגיה לחלב

2017

בי”ח אסף הרופא

פרופ’ מתי ברקוביץ

מדידת רמות מזהמים פתאלטים ומעכבי בעירה ברומידים במוצרי חלב ומזון לתינוקות

2017

מכללה אקדמית תל חי

ד”ר אופיר בנימין

הערכת היתרונות הבריאותיים ותכונות אורגנולפטיות של מוצרי חלב שהוכנו מחלב שהופרד בזמן אמת בשיטת near-IR על בסיס הרכב חומצות שומן

2018

אוניברסיטת בר-אילן

פרופ’ חיה ברודי

העברת מולקולות mRNA ע”י אקסוזומים המופקים מחלב פרה לתאי אדם

2018

מכון ויצמן

פרופ’ ערן סגל

התפתחות המיקרוביום בפגים: השפעת התזונה והרכבה

2018

מרכז רפואי וולפסון

ד”ר זוהר לנדאו

השפעת ארוחת בוקר עשירה במוצרי חלב על ערכי הגלוקוז, ירידה במשקל וביטוי גנים של השעון הביולוגי בחולי סכרת מסוג 2

2019

האוניברסיטה העברית

פרופ’ בטי שוורץ

ההשפעה המגנה המשוערת של מספר גורמים הנמצאים בחלב אם מהתפתחות NEC

2020

מכון ויצמן

ד”ר אילנה קולודקין-גל

גילוי חלבונים אנטי בקטריאליים חדשים המיוצרים על ידי החידק הפרוביוטי לקטובצילוס רמנוסוס ככלי לפיתוח מוצרי חלב פרוביוטיים משופרים

2021

האוניברסיטה העברית

ד”ר נורית ארגוב ארגמן

האם שומן חלב וממברנות של בועיות שומן יכולים לתקן את נזקי הדיאטה המערבית לשלד המתפתח?

2021

אוניברסיטת חיפה

ד”ר שירה זילבר שגיא

קשר מגן אפשרי בין צריכת שומן חלב לעקה חמצונית, מטבוליטים מעודדי דלקת ומחלת כבד שומני לא אלכוהולי

גודל פונט