up למעלה
חלבי אתר יצרני החלב - מועצת החלב
English

קָמֶמְבֶּר

קממבר (צרפתית: Camembert) היא גבינה צרפתית רכה וקרמית הקרויה על שם הכפר קממבר בנורמנדי, בצפון מערב צרפת, שם היא יוצרה לראשונה. הגבינה מיוצרת מחלב פרה לא מפוסטר, לרוב בצורת עיגולים קטנים במשקל של כ-250 גרם. הגבינה נוקשה לאחר ייצורה, ועם הזמן הופכת רכה יותר ובעלת טעם וריח חזקים יותר. נהוג לאכול את הגבינה לצד לחם ויין. הגבינה מבשילה בעזרת עובש הפנציליום קנדידה (Penicillium candida) והפניציליום קממברטי (Penicillium camemberti) – תהליך שאורך לפחות כשלושה שבועות.