up למעלה
חלבי אתר יצרני החלב - מועצת החלב
English

לומדים ומשתפים – קורס בטיחות החלב ויסודות הפסטור

קורס פיסטור ובטיחות החלב – לומדים ומשתפים

ביום 25.11.13 התקיימה במועצת החלב פגישה במסגרת קורס איכות ובטיחות למחלבות משק.
מדובר בפרויקט שהגו לפני כשלוש שנים ד"ר טובה אברך וד"ר שמוליק פרידמן על-מנת להקנות למחלבות כלים
וידע מקצועי בנושא איכות ובטיחות חלב לאור חשיבותו הגדולה.

במסגרת הקורס נהנים המשתתפים מהרצאות בנושאים שונים וביניהם: הרכב החלב, פסטור נכון ובטיחות מזון.

"אנחנו רואים חשיבות גדולה בהקניית ידע מדעי ובטוח לאנשי מחלבות משק. הן מטעמים של בריאות הציבור,
והן מטעמים של תקנים וחוקים, מי שמייצר מזון מקבל על עצמו אחריות גדולה.
אנחנו מנסים לתת כלים שיאפשרו לייצר מוצרי חלב בתנאים הטובים והבטוחים ביותר." אמרה ד"ר אברך.     

חנה מרקוביץ מהנדסת מזון ראשית לתנאי ייצור נאותים ממשרד הבריאות אמרה כי "החשיבות בלמידת התהליך
נובעת מהיותו של החלב הגולמי חומר גלם רגיש שבטיפול לא בטיחותי עלול להכיל חיידקים. על מנת לייצר מוצרי
חלב בטוחים יש להקפיד על תנאי ייצור בטוחים ונאותים". במסגרת הקורס מרצה מרקוביץ על מערכת
HASSP אשר פותחה על-ידי נאס"א על מנת לייצר מזון בטוח לחלל.

                                          

אמיתי שמואל מכפר מל"ל סיפר כי הידע שהוא צובר בקורס חשוב ותורם לו מאוד ברמה המקצועית. שמואל,
איש משטרה בדימוס מגדל עיזים מזה כשנה ומתכוון להתחיל ביצור גבינות בפברואר הקרוב.
שמואל החליט להקים את הדיר על-מנת לעצור את "העיור" של כפר מל"ל והוכיח כי החקלאות עדיין חיה ובועטת.

דרור אור מקיבוץ בארי סיפר כי ההשתתפות בקורס מסייעת לו להתמקצע בתחום ולשים לב לדברים
שאינם נראים לעין ואף נותנת כלים ישומיים. המחלבה בבארי עברה מתיחת פנים לפני כ-15 שנה כאשר
דגן פלג מנהל המחלבה היום הבחין בפוטנציאל. ממחלבה שייצרה חלב וגבינות לקיבוץ הפכה המחלבה למחלבת
בוטיק שמייצרת גבינות שנמכרות במעדניות באזור הדרום.

ענת קרוצ'יק טכנולוגית איכות ממחלבת "גד" אמרה כי ההשתתפות בקורס מסייעת להתייעלות ולמקצועיות,
ולדבריה, "לעשות את הקיים טוב יותר".

שלומי מסילתי מנהל מחלבת גבינות הכפר ומאיה דוידוף מנהלת בקרת איכות במחלבה סיפרו כי הקורס מרענן
נהלים שמיושמים במחלבה. לדברי מסילתי השאיפה של המחלבה היא לגדול ולמכור לרשתות השיווק.