up למעלה
חלבי אתר יצרני החלב - מועצת החלב
English

מחלבת טל

במחלבת טל מציעים, מעבר לגבינות העזים הטובות, גם ביקור במשק צאן פעיל, במחלבת טל-טלה. הסיור הוא חוויה בעיקר לקטנטנים, שיכולים ללמוד במהלכו על משק הצאן ועל הדרך הנפתלת שעובר חלב העזים מהרגע שבו הוא נחלב ועד שהוא הופך לכיכר גבינה בשלה וצהבהבה. הילדים קופצים לביקור בדיר שחיות בו אלף עזים וכבשים, מלטפים ומאכילים, משתתפים בחליבה, מגבנים גבינות, טווים צמר, אופים פיתות בטאבון ורוכבים על סוסים. למחלבת טל עצמה, הנשמרת סטרילית, אין כניסה. ההורים יכולים בינתיים לטעום ולרכוש גבינות בנחת: יש מיני יוגורט חמצמצים וטעימים, גבינות רכות מתובלות וגבינות למריחה, אבל בעיקר מצטיינות כאן גבינות כמו טום וסנט מור, המוצעות בדרגות שונות של הבשלה. אפשר לקנות גם פירות והדרים טריים, וכן זיתים ושמן זית מעולה של אודי חנוך.

בבית הקפה של המחלבה, קפה טל-טלה, אפשר לאכול ארוחת בוקר של גבינות בימי שישי, או לערוך ארועים קטנים באמצע השבוע. חשוב להזמין מקום מראש.

יצירת קשר:

 

נווה דורון 36 באר יעקב

טלפון – 08-9228516