up למעלה
חלבי אתר יצרני החלב - מועצת החלב
English

מחלבת סטף

שי זלצר מייצר גבינות משנת  1980, הציג זכה ושפט בתערוכות גבינה בינ"ל
חבר האקדמיה האיטלקית לגבנות בפירנצה , משתתף פעיל בארגון SLOW FOOD

החווה הוקמה בשנת 1974 על ידי שי זלצר ובני משפחתו ובה עדר בן 170 עזים, גן ירק אורגני, ומחלבה עטורת שבחים.

החווה ממוקמת מערבית לירושלים, באזור שידע עבודת אדמה בששת אלפי השנים האחרונות , על מורדותיו המזרחיים של הר איתן ובקרבת מעיינות הסטף, נמצאת חוות עיזי הר איתן 

העזים בעדר של שי הן בנות תערובת רבות יחוס זכר אנגלו נובי טהור גזע שהובא לארץ מחוות קמפ מאי בורג'יניה ( המובילה בתחומה מאז 1934), שודך לעזים קפריסאיות ממקור סורי ,ליצירת הגרעין הראשון של העדר, אשר פותח מאוחר יותר בעזרת זכר דמשקאי ממקור קפריסאי
התוצאה הנפלאה שהתקבלה משידוכים מורכבים אלו היא עז המותאמת בצורה אופטימלית לתנאי הצמחייה האופייניים לאזור המרעה בסביבת החווה, ומניבה חלב איכותי ועשיר בחומר יבש ובשומן, שהם חמרי הגלם הראשוניים ביצור הגבינה

גבינת אמן משובחת מבטאת בטעמיה הבנה עמוקה במדעי החיים על פני כדור הארץ מאקלים ועד בקטריה- הכל קשור
שי מייצר את גבינותיו הייחודיות בהתאם למרכיבים המרכזיים בעונת המרעה, המשפיעים על טעמו של החלב והרכבו. אל החלב מתווספים אנזימים בקטריות ושמרים, גבן נוצר נחתך ומעוצב בתבניות מתאימות
לאחר התגבשותן הראשונית, הגבינות מומלחות ומטופלות בשיטות שונות של גימור: יש המחופות באבקת פחם ,אחרות נרחצות בענבים או נעטפות בעלי גפן, כל סוג על פי מאפייניו הייעודיים הגבינות מבחילות במערת הגיר הטבעית שבחווה, בין מספר שבועות לשנים,עד לפתוח נאה של ארומה וטעם.

יצירת קשר:

בית הכרם, ירושלים ת.ד 3031

טלפון – 054-4403762

לאתר המחלבה – לחץ כאן