חדשות מועצת החלב

  

23.5.2021

עם סיום מבצע שומר החומות

אנו מבקשים למסור לרפתנים בעוטף, בדרום ובמרכז לעובדי המחלבות, המובילים, הווטרינרים, המזריעים ולכל עובדי הענף,

תודה בשם ענף החלב ואזרחי ישראל על עמידתכם האיתנה, על שהמשכתם לחלוב את הפרות ולייצר מוצרי חלב גם תחת מטחי טילים וההתקפות.

שוב הוכחתם שיש לעם ישראל על מי לסמוך ושחשוב לשמור על היצור המקומי.

———————————————————————————————————

הליך העברת מכסות חלב בקר במגזר המשפחתי

ועדת המכסות מודיעה על הליך חדש להעברת מכסות חלב בקר

המועד האחרון להגשת הבקשה הינו 13.6.2021

לפרטים נוספים לחץ כאן

———————————————————————————————————

אבחון נוגדנים לנאוספורה קנינום בחלב

הטפיל 'נאוספורה קנינום' נפוץ בישראל ובעולם, ונחשב כאחד הגורמים העיקריים להפלות בבקר.

אחת השיטות לאבחון נשאות/נגיעות בנאוספורה, היא באמצעות בדיקת נוגדנים בחלב.

נמצא כי הרגישות והסגוליות של הבדיקה לנוגדנים בחלב תואמות לבדיקות בסרום (דם). עוד נמצא כי נכון לדגום מפרות במחצית השנייה להיריון.

איך דוגמים לבדיקה זו?

יש להוסיף למבחנה מסומנת טבליה של חומר משמר ולמלא כ-10 מ"ל חלב, מארבעה רבעים; לערבב ולשמור בקירור עד ההעברה למעבדה.

בעת הדיגום יש להימנע מהעברת חלב בין הפרות (זיהום צולב).

אין לדגום חלב עם סימני דלקת קלינית (גבן, מוגלה, דם וכו').

עלות הבדיקה לפרה 12 ₪ ולמיכל 30 ₪.

———————————————————————————————————

פעילות המעבדה

בתאריכים 31.5.2021 ועד 1.6.2021

המעבדה תהיה סגורה עקב פעילות של מועצת החלב

———————————————————————————————————

מה חדש במחקרים?

תזכורת

המועד הסופי להגשת מחקרים מטעם קרן המחקר של מועצת החלב לשנת 2022 בתחומי הבקר והצאן לחלב

נקבע ליום ג' 15.6.2021.

חוקרים המעוניינים להגיש הצעת מחקר חדשה מתבקשים להכנס לאתר מועצת החלב ולהגיש את הצעתם עפ"י ההנחיות

לכניסה לאתר לחץ כאן

הצעות מחקר שיגיעו לאחר התאריך הנקוב לא יכנסו לשיפוט לשנת 2022.

אנו שמחים להצטרפות חברת "אמב"ר לשותפה ותומכת של קרן המחקר של מועצת החלב,

שיתוף חברות מסחריות מוסיף להצלחת הקרן.

חברות מסחריות בכל תחומי המחקר הרלוונטים המעוניינות להצטרף מתבקשות לפנות למנהל הקרן

ד"ר שמוליק פרידמן בטלפון – 0502851370.

 

 ———————————————————————————————————

צריכת חלב והפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס – מה חדש בספרות

מצורפת הרצאה ביוטיוב – נא העבירו למשפחתכם ולכל מי שיכול לגלות עניין.

מאת: שרית עטיה, דיאטנית קלינית בוגרת בית הספר לתזונה בפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית ירושלים.

לצפיה בהרצאה לחץ כאן